Nikotinstop for unge

Få gratis hjælp, hvis du er ung og gerne vil blive røg- og nikotinfri.

Stopforløb for unge

Til dig, der ønsker at kvitte tobak, snus, vapes eller andre nikotinprodukter med støtte fra andre unge.

Tilmeld dig et gratis forløb. Det foregår i en gruppe på 6-8 deltagere og ledes af en professionel rådgiver. Alle unge bosat i Københavns Kommune kan deltage, uanset tidligere erfaring med at stoppe. Du skal ikke være nikotinfri, når du starter i forløbet. Der aftales en fælles stopdato sammen med rådgiveren og de andre deltagere på holdet. Gruppen mødes seks gange i løbet af seks uger og hver mødegang har en varighed på én time. 

For at kunne deltage skal du være bosat i Københavns Kommune.

Chancen for at blive nikotinfri er fem gange større, når du kombinerer rådgivning og lægemidler til nikotinafvænning. På forløbet er der mulighed for tilskud til lægemidler til nikotinafvænning på op til 1000 kr. årligt. 

XHALE

XHALE er en app til dig, som er ung og bruger snus eller cigaretter.

På XHALE kan du få hjælp til at blive røgfri, du kan undersøge dine rygevaner eller du kan trappe ud af dit brug af snus eller cigaretter. Når du melder dig til, får du den støtte, der passer lige netop til dig.

I XHALE kan du vælge mellem tre muligheder:

  • Test din egen rygning: Her kan du via forskellige øvelser blive klogere på dine egne vaner
  • Start mit rygestop nu: Her sætter du selv en stopdato, hvor du dagligt vil modtage beskeder, øvelser og videoer der støtter dig dagligt i at blive røgfri.
  • Få hjælp til snus afvænning: Her kan du se film, modtage støttende beskeder, lytte til mindfulness og få en plan for hvordan du kan trappe ud af dit snusforbrug.

STOPLINIEN

Stoplinien tilbyder specielle forløb for unge, der er anonyme og vil blive tilpasset dine ønsker og behov. Her kan du snakke med en stoprådgiver om hvordan du stopper med at bruge snus og ryge cigaretter. Det kan også være en snak om hvordan du kommer igennem skoledagen uden.

I 2021 talte mere end 200 unge med Stopliniens rådgivere om udfordringer med snus og rygning.

Du kan ringe og få en enkelt rådgivningssamtale eller blive tilmeldt et telefonisk forløb.

Du kan kontakte Stoplinien på tlf: 80 31 31 31 eller ved at sende en sms med teksten ”Rygestop” eller ”Snusfri” til 1231. Så bliver du ringet op af en rådgiver i løbet af 1-3 hverdage. 

Kontakt

Center for Forebyggelse og Folkesundhed

Børn og unges forbrug af nikotin er stigende

Det er ikke kun cigaretter, der er skadelige for helbredet. Andre nikotinprodukter har også mange negative konsekvenser, fx kan det påvirke hjernen og øge risikoen for angst og depression.

Billede
Postkort med budskaber: "Pænere hud?", "Flere penge?" og "Hvidere tænder?".